Παγετός

Παγετός είναι το φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο οι υπάρχοντες υδρατμοί στην ατμόσφαιρα πλησίον του εδάφους συμπυκνώνονται κατ΄ ευθείαν σε μικροσκοπικούς παγοκρυστάλλους χωρίς προηγουμένως να υποστούν υγρή κατάσταση, που καλύπτουν κάθε αντικείμενο.

Περισσότερα

Πάγος

Πάγος ονομάζεται το στερεής κατάστασης καθαρό νερό, είναι δηλαδή η στερεά κατάσταση στην οποία μετατρέπεται το νερό όταν βρεθεί σε θερμοκρασία 0 °C (273,15 °K ή 32 °F) υπό κανονική ατμοσφαιρική πίεση.

Περισσότερα

Πανεπιστήμιο

To πανεπιστήμιο είναι ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Περισσότερα

Παραλία

Η παραλία ή «πάραλος γη» λέγεται ζώνη ξηράς που εκτείνεται από τον αιγιαλό και προς την ενδοχώρα και παρουσιάζει την αυτή σύσταση, δηλαδή μέχρι να καταστεί αυτή ορεινή.

Περισσότερα

Πετρέλαιο

Το πετρέλαιο, που μερικές φορές στην καθημερινή γλώσσα αποκαλείται και μαύρος χρυσός, είναι παχύρρευστο, μαύρο ή βαθύ καφετί ή πρασινωπό υγρό πέτρωμα, που αποτελεί και τη σπουδαιότερη σήμερα φυσική πηγή ενέργειας.

Περισσότερα

Πλέξιμο

Το Πλέξιμο με βελόνα ή με βελονάκι είναι μια μορφή χειροτεχνίας για την κατασκευή πλεκτών ρούχων, διακοσμητικών ή και άλλων αντικειμένων όπως μπλούζες, κασκόλ, τραπεζομάντηλα, τσάντες κτλπ. Στο πλέξιμο χρησιμοποιούνται ειδικές βελόνες με κυρτή ή ίσια μύτη για την πλέξη του νήματος. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται έρχονται σε διάφορα πάχη και συνθέσεις όπως ολόμαλλα, ακρυλικά, συνθετικά κτλπ.

Περισσότερα

Πλοίο

Το πλοίο είναι μια ειδική κατασκευή, σχεδιασμένη για να κινείται με ασφάλεια στο νερό.

Περισσότερα

Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο (αγγλικά:  football) είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μία σφαιρική μπάλα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξάγεται σε ένα ορθογώνιο γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα πράσινου χρώματος και ένα «τέρμα» στο μέσο κάθε μιας από τις στενές πλευρές.

Περισσότερα